Blogs Wil'm

Blog 38: Bob de bouwer… kunnen we het maken…

Willem

juli 20th, 2018

No comments

Funny how time flies… Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik voor het eerst contact legde met mijn toekomstige winkellocatie. Onderhandelingen duurde maanden en maanden voordat in december de kogel door de kerk was, de komende 10 jaar naar de Hoofdstraat. Het klonk ook nog zover weg allemaal, open eind augustus.

Maar tijd, de ongrijpbare factor, de dagen weken en maanden vlogen voorbij.

En toen was het 20 juni, ik kon beginnen.

Een pand dat al een eeuwigheid leegstond, vloer vergaan, plafond, ach er waren nog contouren.

In mijn hoofd had ik het al zo vaak precies uitgetekend hoe het moest worden dus ik zette de sloophamer erin en vloer, plafond, verlichting, kabels, alles werd verwijderd.

Jeroen hielp met de stroom, degene met wie ik het plafond zou doen, was verhinderd dus aangewezen op mezelf, en dat vind ik heerlijk.

Lekker zelf alles aanpakken, het op mijn manier doen, de rust om me heen als ik aan het klussen ben.

Met de vloer kreeg ik hulp van mijn beste vriend en in 2 dagen lag die helemaal. Het plafond duurde toch nog 2 weken, inclusief een nieuw lichtplan, maar ook dat is klaar.

Op het moment dat ik dit typ ben ik druk bezig de eerste platenbakken in elkaar te timmeren, zagen en schroeven en het vordert.

Prachtig om te zien hoe druk het is aan de hoofdstraat en de hele tijd lopen mensen binnen om een praatje te maken, mooi mooi.

Ondertussen moet ik ook nog winkeltje spelen en daar de focus houden maar op de een of andere manier gaat het prima samen, het is heerlijk druk, de mensen enthousiast en hoe meer ik doe des te meer energie ik krijg, leg het maar uit, drukke ikke, ik gedij er uitstekend in.

Op 17 augustus gaat de deur open, op de 18ehebben we een geweldige live programma met 3 of 4 acts waarvan 1 er weer mega groot is, het zal weer druk zijn in Veghel, dat leuke Veghel  met al die eigen winkeltjes en weinig ketens, ik vind dat echt zo’n mooie charme van ons dorp (einde reclame).

De mensen hebben het graag over leegstand, maar hé, kijk eens naar de winkeltjes die er wel zitten. Het is ook best lekker druk in het dorp hoor, Veghel heeft een mooie toekomst, én een platen/cd/entertainment winkel, kom daar maar eens mee in de regio.

We gaan er een geweldige tijd van maken en het komende decennium veel leuke dingen doen, veel live muziek en veel leven in de brouwerij brengen.

Voor nu is het weer mooi geweest, morgen is het weer klussen, er zijn nog bergen te verzetten.

Iedereen die aanbied om mee te helpen: super bedankt, en waarschijnlijk ga ik dat ook nog daadwerkelijk vragen in augustus, maar voor mij is alleen fijn, eigen tempo, eigen ideeën, het creëert rust in de chaos van mijn bovenkamer.

Het wordt wel wat, dat beloof ik jullie.

 

To be continued,
Wil’m

 

Comments are closed.