Blogs Wil'm

Blog 42: DeWolff (avonturen in mijn platenwinkeltje)

Willem

juni 15th, 2019

No comments

DeWolff

 

 

Sow, het was me wel weer het dagje vandaag. Net als de zon goed en wel door de gordijnen van onze slaapkamer prikt gaat de telefoon… Dat is nooit goed zo vroeg is het eerste wat je denkt…

Nou een koude emmer water over je heen werkt minder goed zeg maar.

“Hey Willem, slecht nieuws (ow nee DeWolff komt niet denk je dan): uhm… we zijn je zending kwijt, je krijgt dus niks vandaag!

Bam, dat is een trigger hoor, mijn AHDH komt ineens op plekken waar het nog nooit in mijn lichaam was geweest, enkele minuten later zit ik in de auto, op weg naar Capelle Aan De Ijssel, naar de groothandel. Helaas zonder resultaat.

Naar het depot van DHL dan maar, ook zonder resultaat. Ik blader door mijn telefoon naar mensen die bij DHL werken en vind uit eindelijk iemand die het voor me wil gaan uitzoeken. Een dik uur later word ik gebeld, kom maar naar het Depot in Den Bosch, daar moeten ze staan, dus stuur ik de auto naar het afgesproken adres. Gesprekje hier, gesprekje daar, wachten, ijsberen, appen, bellen, maar na een tijdje komt het verlossende woord: “gevonden”.

Man man man, DeWollf, Bruce Springsteen, Pink op LP, en nog een dikke honderd andere plaatjes en cdtjes zitten in 4 grote dozen en opgelucht rij ik naar de winkel.

Het is inmiddels 4 uur en enkele honderden kilometers later als ik ze voor de deur uitlaad.

Auto wegzetten, en als ik net weer terug ben is komen de mannen van DeWolff aanzetten. Ik spring bij ze in de auto en leidt ze om het centrum heen naar de voordeur en we laden een bus vol spullen uit.

Inmiddels heeft Jeroen zijn PA opgezet is zijn soundcheck voltooid.

Pablo, Luka en Robin (DeWolff) bouwen op, drinken wat, eten wat en gaan vervolgens lekker inspelen.

Ondertussen loopt de winkel helemaal vol. Wat blijft het toch bijzonder, die enorme fanbase die we in vijf jaar hebben opgebouwd. Wat we ook organiseren, zelfs op de onmogelijke tijd van vrijdagmiddag drie uur, de tent zit afgeladen vol.

DeWolff, afgelopen weekend speelden ze Pinkpop alweer plat, gaat er vol voor. Het spelplezier spat van de mannen af, mensen klappen en zingen mee, zelfs interactie en meezingen bij een instore concert… DeWolff doet het, en dan die vette drumsolo nog, hoe vet was die!

Ze vergeten de tijd een beetje maar aan alles komt een eind, tijd om te signeren, op de foto te gaan, nog wat te eten met elkaar en lekker nakaarten.

Één van Nederlands beste live bands speelde vanmiddag de pannen van het dak, gewoon uit pure liefde voor muziek (en natuurlijk ter promotie van hun geweldige nieuwe live plaat Live & outtr sight II).

Ze zoeken nog een leuke plaat voor eigen collectie uit ons assortiment, en langzaam loopt de winkel weer leeg.

Veghel, het soms zo, in onze ogen volledig onterecht verguisde centrum leefde ook vanmiddag weer helemaal op met een spetterende live show van een superformatie.

Pablo, Luka en Robin, onwijs bedankt voor alweer een onvergetelijke dag in de winkel en Jeroen, supersound, thanks a million.

Mentaal volledig uit elkaar getrokken, voldaan, en nog in volledige staat van chaos in mijn hoofd, dank ik weer iedereen die vandaag geweest is, het blijft bijzonder.

Nu lekker naar huis, samen nog even op het bankje samen genieten en naar bed.

Dit zijn de dagen dat ik wel eens denk: “als ik zou drinken, zou die alcohol me vast wat rustiger krijgen”, maar daarna denk ik: “mooi, door die chaos in mijn hoofd lig ik vannacht stuiterend in mijn bedje heerlijk uren na te genieten.

I really love my life!

Thx all, cya soon!

Comments are closed.