Blogs Wil'm

Blog 44: En hamburgers, gratis hamburgers, heel veel gratis hamburgers….

Willem

september 7th, 2019

No comments

 

Een beetje samen klooiend in de winkel schoot het ineens te binnen,  het idee voor een dwaasfilmpje, zo gezegd zo gedaan, kaarten met tekst maken, lamineren, feesthoedjes, confetti en rolfluitjes halen, een paar keer oefenen, camera aan en floep online en erbij zeggen dat delen lief is…. Bijna 25.000 views later bleek het de opmaat voor een geweldig feest.

5 Jaar alweer, never a dull moment en we groeiden als kool, wat uitmondde op een volwassen, strakke en lichte winkel waar ik iedere dag me met alle liefde instort.

Genietend van jullie aandacht, muziek, winkeltje spelen, muziek, lekker slap ouwehoeren, maar vooral muziek.

Emotie, melancholie en herinneringen, het staat dichtbij iedereen en de verhalen worden graag gedeeld, wat een rijkdom.

En sta je zomaar voor je eerste lustrum. Bandjes regelen; altijd een enorm gevecht, heel stressvol maar geweldig om te doen en qua voldoening betoverend.

Een podium, Jeroen vragen, een topgeluidsman met prachtig geluid, mensen om te helpen, een ludieke actie verzinnen, 500 hamburgers dus, en ze zijn allemaal op gegaan mensen, echt waar, goed gegeten, helemaal geweldig.

En als alles dan geregeld is proberen nog wat rust te pakken ’s nachts en in  treinvaart naar die bewuste 31 augustus.

Een dag die met 32 graden aardig heet uitpakte, maar dat bleek niet te deren.

Al vanaf het met talent overlopende “Killed By Martians” het dorp in alle vroegte wakker schudde was het gezellig druk.

Dan dat ene moment waar je zolang tegen op zag, het aankondigen van de acts, en een dankwoord naar jullie en Anniek voor alle steun deze vijf jaar.

Podiumvrees overwonnen en met wat horten en stoten kwam het er toch nog wel billijk doorheen.

En ik mocht Björn begroeten, Björn die speciaal voor ons ruimte had gemaakt in zijn drukke schema, en deze parel van het zuiden zorgde ervoor dat je een spelt kon horen vallen, iedereen wilde die mooie herkenbare verhalen horen, onroerend mooi.

Als drie kwartier later Björn iedereen uitvoerig bedankt en begint met signeren en plaatjes verkopen uit zijn auto, zijn Tim Knol en zijn Blue Grass Boogiemen al druk aan het opbouwen.

En het is tijd voor hamburgers. Deze heerlijkheden vliegen eruit, nadat wij voor de foto de eerste moesten eten, lekker hoor!

Snel door en de Boogiemen aankondigen en bedanken voor het spelen en de show raast door.

Een feest set knalt de sfeer er nog beter in, de mensen klappen de handen stuk (wat klinkt dat toch mooi war, gullie “onze fanbase” die er altijd zijn zo begaan zijn met de muziek die we jullie mogen voorschotelen iedere keer weer).

Het is een groot feest, binnen en buiten, alleen maar blije gezichten.

Na dit feest bouwen Mell (Future), Nico en Ton (Vintage), hun podium op en al snel klinken de zwoele klanken, heerlijke toetspartijen en briljante drums uit deze rasmuzikanten en voor en vol uur in de brandende zon, geven ze alles wat ze hebben, man man man, euforisch is nog een eufemisme zoals ik me voel.

Het gaat maar door en het gaat maar door, Killed By Martians rammen er nog een tweede meer rockende en dampende set uit en jullie, het publiek blijft nog tot het einde hangen.

Tegen zessen gaat de stekker eruit, we werken de laatste mensen de deur uit en beginnen met afbreken.

Als we tegen half negen de straat weer schoon hebben, de auto’s geladen en de ravage in de winkel achter ons laten, kan ik het nog steeds maar niet bevatten, het was weer een te gek feest.

Koen, Bram, Jule, Björn, Tim & The Boogie Men, Mell, Nico en Ton, thx voor de geweldige shows.

Jeroen, Sindy, Joelle, Peter, Remco, Liek, Koen, Joop, Bart, Suus en natuurlijk Anniek, allemaal harstikke bedankt voor de hulp, en jullie, onze “fanbase” thanks dat jullie er weer waren en er alweer zo’n onvergetelijke dag van hebben gemaakt.

Veghel trilde weer eens lekker op haar grondvesten en mede dankzij de burgemeester die het allemaal goedkeurde kunnen en zullen we de komende jaren nog veel van deze dagen meegaan maken.

 

Met passie en liefde geschreven,

 

Wil’m

Comments are closed.