Blogs Wil'm

Blog 45: Retropectief (de eerste vijf jaar door mijn ogen)

Willem

september 8th, 2019

No comments

Vijf jaar alweer, wat vliegt de tijd en wat voor een ontwikkeling maakten we door.
Begonnen in een klein pandje, in een zo goed als lege winkel met een minimaal assortiment en waar mijn eigen halve platencollectie destijds aan is opgeofferd. Begonnen met niks, zonder geld in een branche die door velen allang voor dood was achtergelaten.

Maar juist dat was de uitdaging, je bent na jaren weer beter geworden, en Anniek vond het tijd dat de aap weer op de rots klom, of zo als ze dat zo mooi verwoordde: “de storm moet terug in je ogen”.

En zo het geschiedde, op Paaspop stond een vinyl standje, ik maakte daar een praatje, en ik werd enthousiast, kan ik dit? Waarom niet, het onmogelijke doen we meteen is altijd mijn motto, dus thuisgekomen een plan gemaakt, pand gezocht in de omgeving en binnen een week stond ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: Platenzaak Wil’m.

Een naam die Anniek verzon en die we beter vonden dan “Off The Record” vernoemd naar de mooiste lp hoes ooit van mijn jeugdhelden van The Sweet.

Pandje opknappen, en een inventaris in ruil voor het hele pand leegruimen en opruimen ergens bij Zwolle in de buurt mocht ik gratis de hele voor leeg achtergelaten Free Record Shop hebben (free rekken shop), en het begin was gemaakt.

Uitnodigingen versturen en de opening werd heel erg druk bezocht.

Het eerste jaar was buitengewoon lastig, er waren dagen dat ik maar 1 klant zag, er moesten sloten geld bij die we niet hadden, dus de creativiteit vierde hoogtij.

Maar langzaam bouwde ik de winkel op naar mijn eigen maatstaven, contact boven alles.

Ik verdiepte mij vanaf het begin in “jullie” allemaal, namen onthouden, wie je bent, wat je doet, wat je dromen zijn en waar je muziek voorkeuren liggen.

Ik kreeg steeds vaker muziekles van de klanten, de passie en de kennis groeide.

Nu wist ik wel een beetje van muziek maar alleen van mijn eigen muziek, vroeg me niet naar Led Zeppelin of Pink Floyd, ik kende alleen de liedjes van de radio, dus bergen huiswerk.

En dat ging goed, ik was er de hele dag mee druk mee.

Langzaam begon het te lopen,  een dikke hobbel zorgde voor een nieuw pand, weer een stukje groter op een iets betere plek en het begon steeds beter te lopen.

De hechte close band die we allemaal  met elkaar creëerde  is daar heel belangrijk in geweest.

Waar ik altijd  voor iedereen de tijd nam en neem om te vragen hoe het gaat en wat er speelt vertelde en vertel ik ook mijn eigen verhalen, mijn privéleven en daarmee maakte ik het heel persoonlijk.

En juist dat vind ik zo mooi, die hechte band we met elkaar opbouwde en op blijven bouwen, onze winkel lijkt in niets op andere winkels, zo persoonlijk, zo a-commercieel, altijd gericht op een leuke tijd in de winkel, jullie zijn tenslotte ook het overgrote deel van mijn sociale leven.

Ook zorgde we voor veel live muziek in of voor de winkel om een plek te veroveren het Veghel centrum.

Door de plotse explosieve groei werd het tijd voor een groter pand wat we vinden in onze huidige locatie.
Een monumentaal pand, in het hartje van het centrum en opnieuw veel aanwas van klanten, muziekvrienden, kennissen en voorbijgangers.

De winkel groeide en groeide, veel live acts kwamen langs en jullie waren er altijd allemaal, wat we ook organiseren, onze fanbase is geweldig.

Dus nu, vijf jaar later staat er een prachtige gezonde winkel met alles wat je kunt gaan doen als je tv uitstaat.

We hebben onze plek veroverd in de Meierijstad en we zijn verliefd geworden op jullie, het contact, de vriendschappen, de gezelligheid en gedeelde passie voor muziek.

Het was een enorme achtbaan om uiteindelijk uit te komen in rustiger vaarwater aan de hoofdstraat waar we de komende 20 jaar nog graag blijven uitbouwen, vernieuwen en door evolueren als 1 van de parels van het centrum.

 

Thx all

Comments are closed.