Blogs Wil'm

After the party

Wil'm

september 5th, 2014

No comments

Dinsdagochtend, half acht, het is zover. Nu is het voor het “eggie”. Bedje uit, douche in, spanning en enthousiastme doen me besluiten om het scheermes netjes in de houder te laten, ik zou een slachtveld aan hebben gericht.
Yoghurt op, auto in en naar de groothandel. De geweldige opening van de avond ervoor laat zich nog eens voelen in mijn kaken, gewoon kramp van het lachen, het was een avond waarop ik vloog. Geleefd en gedragen door al onze vrienden en familie zorgden voor een vlammende start en een eindeloze herinnering.
Bij de groothandel snel alles inladen en naar de winkel. Aangekomen laad ik de auto uit, parkeer deze verderop en loop terug. Tijd voor de echte vuurdoop.
En daar sta je dan, zomaar ineens als een kleine man in een grote wereld vol onzekerheden, of misschien wel als een grote vent met een klein plekkie waar zijn nieuw toekomst begint.
Je moet maar hopen dat er mensen komen he, boy oh boy wat is dit spannend. Lampen aan, stoepborden buiten en muziek aan, kassa lade er in, pin aanmelden het boem, mijn ogen openen zich nog wat verder: “the game is afoot!”
Mensen sijpelen binnen, sommige nemen wat mee, maar de reacties zijn zowel verrast als opgetogen, eindelijk!
Ik moet nog een week wachten voor de stukjes en advertenties in de diverse kranten komen maar de loop zit er vanaf het begin in.
Een paar dagen later en een berg verhalen verder, kan ik een mooi beeld vormen, en komen we samen tot dezelfde conclusie: dit wordt een hit! De mond op mond reclame verspreidt zich als een olievlek en stralend sluiten we de eerste week af.
Je kunt wel wat bedenken, je kunt wel zeggen en je kunt wel gaan doen, maar zonder deze afsluiter ga je het niet redden. Een ervaren zakenman sloot onze conversatie af met een goedkeurend knikje en de volgende onliner …
De vent maakt de tent!

Comments are closed.